- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
In zilele cand doriti un rasfat delicat, rafinat si foarte gustos, atunci e momentul pentru un mousse de ciocolata. pentru un plus de aspect de aroma si design se poate servi alaturi de fructe de padure proaspete.
Ingrediente
- 1 - 2 linguri de espresso
- 75 gr ciocolata cu lapte
- 75 gr ciocolata amaruie
- 2 oua proaspete
- 75 gr zahar pudra
- 200 gr frisca
- 1 baton de ciocolata alba pentru decor (30 gr)
Instructiuni de preparare
- Se prepara 50 ml espresso si se lasa la racit. Se toaca marunt ambele feluri de ciocolata si se topesc in baie de aburi, dupa care se lasa putin la racit.
- Se separa albusurile de galbenusuri. G?lbenusul se amesteca cu zaharul pudra si se bate cateva minute, pana se obtine o masa cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga pe rand ciocolata si espresso.
- Se bate frisca pana se intareste iar apoi se incorporeaza. Se bate albusul pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza amestecand pana se obtine o spuma aerata, care se da la rece timp de 2 - 3 ore.
- Inainte de servire se orneaza cu ciocolata alba razuita. A se consuma in aceea?i zi.