Mousse de ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

In zilele cand doriti un rasfat delicat, rafinat si foarte gustos, atunci e momentul pentru un mousse de ciocolata. pentru un plus de aspect de aroma si design se poate servi alaturi de fructe de padure proaspete.

Ingrediente

    • 1 - 2 linguri de espresso
    • 75 gr ciocolata cu lapte
    • 75 gr ciocolata amaruie
    • 2 oua proaspete
    • 75 gr zahar pudra
    • 200 gr frisca
    • 1 baton de ciocolata alba pentru decor (30 gr)

Instructiuni de preparare

  1. Se prepara 50 ml espresso si se lasa la racit. Se toaca marunt ambele feluri de ciocolata si se topesc in baie de aburi, dupa care se lasa putin la racit.
  2. Se separa albusurile de galbenusuri. G?lbenusul se amesteca cu zaharul pudra si se bate cateva minute, pana se obtine o masa cremoasa si deschisa la culoare. Se adauga pe rand ciocolata si espresso.
  3. Se bate frisca pana se intareste iar apoi se incorporeaza. Se bate albusul pana se obtine o spuma tare si se incorporeaza amestecand pana se obtine o spuma aerata, care se da la rece timp de 2 - 3 ore.
  4. Inainte de servire se orneaza cu ciocolata alba razuita. A se consuma in aceea?i zi.

Recomandari

Deserturi