- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de ciocolata ofera deserturilor o aroma deliciosa si foarte buna. Folosind crema de ciocolata pentru umplerea blaturilor simple puteti obtine un tort delicios pentru orice ocazie speciala.
Ingrediente
- 50 gr cacao
- 100 ml apa
- 300 gr unt
- 150 gr zahar
- 50 gr ciocolata (optional)
Instructiuni de preparare
- Untul se freaca spuma cu dosul lingurii de lemn pana cand iese toata apa din el. Separat apa, zaharul, cacaua si ciocolata se pun intr-un ibric mai mare pe foc mic, si se amesteca cu lingura pana cand siropul incepe sa se ingroase. Se lasa 5-6 minute, cand incepe sa fiarba, apoi se ia vasul de pe foc, se lasa sa se racoreasca, apoi se amesteca cu untul frecat spuma, adaugand cate o lingura, amestecand bine dupa fiecare , pana cand acesta este incorporat complet.
- Aceasta crema de ciocolata este ideala pentru umplerea torturilor cu blat simplu de vanilie.