Crema de ciocolata- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de ciocolata ofera oricarui desert o aroma unica si un gust foarte bun.

Ingrediente

    • 120 gr zahar
    • 3 galbenusuri
    • 100 ml apa
    • 3 lingurite esenta tare de cafea
    • 120 gr unt, la temperatura camerei
    • 200 gr ciocolata cu lapte sau amaruie

Instructiuni de preparare

  1. Se pun intr-o craticioara apa, zaharul, ciocolata rasa si esenta de cafea si se fierb la foc mic pana se obtine un sirop gros.
  2. Intre timp, se bat bine cu un tel galbenusurile, turnand  infir subtire siropul caldut.Sse  bate crema continuu si energic pe baie de aburi pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca, adaugand la final untul batut spuma.
  3. Se omogenizeaza crema, apoi se poate folosi la umplerea torturilor. Daca nu o folositi imediat, acoperiti vasul cu folie de plastic alimentar si pastrati-o la frigider.

Recomandari

Deserturi