- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de nuci este o crema aromata si rafinata pe care o puteti folosi la umplerea blaturilor de vanilie.
Ingrediente
- 150 gr nuci rasnite
- 150 gr zahar
- 200 gr unt
- 8 galbenusuri
- 1 baton de ciocolata amaruie sau de menaj
- 3 linguri rom
- 100 ml apa
- vanilie
Instructiuni de preparare
- lntr-un ibric se pun 150 gr zahar si 100 ml apa. Se fierb ingredientele pe foc moale, pana se obtine un sirop subtire.
- Intr-o craticioara se amesteca siropul caldut cu cele 8 galbenusuri, puse pe rand, si se fierbe amestecul in bain-marie, batand mereu compozitia cu telul, ca sa se ingroase.
- Cand este rece, se inglobeaza in compozitie 200 gr unt frecat spuma si se adauga 1 baton de ciocolata amaruie (sau de menaj) topita in bain-marie si racita. La sfarsit se pun in crema nucile rasnite, romul si vanilia si se amesteca bine.