- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parfe de portocale este un desert fin si delicat, pe care il puteti imbunatati prin adaugarea de fructe confiate, taiate fin.
Ingrediente
- 225 gr zahar
- 200 ml apa
- coaja de la 2 portocale
- zeama de la 3 portocale
- 8 oua
- 500 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas, se dizolva zaharul in apa si se face un sirop, care se fierbe pana se ingroasa. Se adauga zeama de la 3 portocale si coaja de ia 2 portocale. Se acopera vasul si se lasa sa se infuzeze 30 de minute.
- Se pun intr-o craticioara, in bain-marie, galbenusurile amestecate cu 2 linguri de apa rece. Se bat ouale cu telul, se amesteca cu siropul de portocale racit si strecurat. Se bate totul cu telul, pana se leaga bine compozitia.
- Se incorporeaza 300 gr frisca. Se varsa aceasta compozitie in forma si se pune in congelator la inghetat. inainte de a servi, se scufunda forma in apa calda si se rastoarna inghetata. Se serveste cu restul de frisca.