Crema de nuci- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de nuci este o crema fina si aromata, pe care o puteti folosi atat la umplerea blaturilor cat si ca glazura.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 3 linguri cacao
    • 250 gr unt
    • 100 gr nuci taiate fin
    • 4 oua
    • 100 gr zahar pentru caramel

Instructiuni de preparare

  1. Se ard intr-o craticioara 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul pufin pe foc, apoi se rastoarna pe o farfurie uda. Cand s-a racit, pralina se zdrobeste marunt.
  2. Se freaca intr-un vas, pus in bain-marie, 200 gr zahar cu 4 oua, pana se ingroasa ca o crema. Se freaca crema de oua, pana se raceste si se inglobeaza in 250 gr unt frecat spuma.
  3. Crema obtinuta se imparte in doua. Jumatate din crema se amesteca cu nucile cara¬melizate si cealalta jumatate se amesteca cu 3 linguri de cacao.

Recomandari

Deserturi