- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Crema de nuci este o crema fina si aromata, pe care o puteti folosi atat la umplerea blaturilor cat si ca glazura.
Ingrediente
- 200 gr zahar
- 3 linguri cacao
- 250 gr unt
- 100 gr nuci taiate fin
- 4 oua
- 100 gr zahar pentru caramel
Instructiuni de preparare
- Se ard intr-o craticioara 100 gr zahar. Zaharul ars se amesteca cu nucile cu o lingura inmuiata in unt. Se lasa caramelul pufin pe foc, apoi se rastoarna pe o farfurie uda. Cand s-a racit, pralina se zdrobeste marunt.
- Se freaca intr-un vas, pus in bain-marie, 200 gr zahar cu 4 oua, pana se ingroasa ca o crema. Se freaca crema de oua, pana se raceste si se inglobeaza in 250 gr unt frecat spuma.
- Crema obtinuta se imparte in doua. Jumatate din crema se amesteca cu nucile cara¬melizate si cealalta jumatate se amesteca cu 3 linguri de cacao.