- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desertul rapid din fistic trebuie sa il incercati pentru ca este aromat si usor de preparat, numai bun in zilele de vara.
Ingrediente
- 250 ml lapte praf
- 300 gr fistic
- 4 linguri lapte
- 2 linguri unt clarifiat
- 120 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Boabele de fistic se scufunda in apa clocotita pentru 30 de minute, apoi se curata de pielite.
- Se pune fisticul in mixer impreuna cu laptele lichid si se mixeaza.
- Pasta obtinuta se pune intr-o craticioara, se adauga untul, laptele praf si zaharul pudra. Se amesteca timp de 30 de minute cu o ligura de lemn pana ce compozitia se dezlipeste de peretii vasului.
- Se toarna pasta obtinuta intr-o forma de chec si se da la rece pentru 2 ore, apoi se taie si se serveste.