- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Macarons cu lamaie verde trebuie sa le incercati pentru ca sunt foarte aromate si apetisante.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr zahar pudra
- cateva picaturi colorant verde
- 175 gr faina de migdale
- 4 albusuri
PENTRU CREMA:
- 3 lamai verzi
- 2 oua
- 140 gr unt
- 150 gr zahar pudra
- 20 gr ghimbir proaspat
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se continua baterea pana ce se obtine o spuma tare care se coloreaza cu colorant. Se adauga faina de migdale si se amesteca usor. Apoi, se pune aluatul intr-un pos si se elibereaza mici cantitati in tava de copt. Se lasa 15 minute la temperatura camerei si apoi se coc 10 minute.
- Pentru crema, se rade coaja si se preseaza lamaile pentru a obtine sucul. Cele doua oua cu zaharul pudra se pun intr-un castron, se adauga coaja si sucul de lamaie, ghimbir ras si se pune castronul la bain-marie. Se amesteca pana ce se obtine o crema omogena, care se scoate de la baia de aburi si se amesteca pana ce se racoreste. Se pune untul, se amesteca si se da la rece 30 de minute.
- Se lipesc apoi rotocoalele coapte si, daca este posibil, se lasa de pe o zi pe alta.