- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecuri cu caise confiate si migdale sunt foarte gustoase si racoritoare,datorita armei proaspete de menta.Sunt delicioase si au avantajul ca sunt si mai bune daca sunt preparate cu 2-3 zile in urma.
Ingrediente
- 140 gr caise uscate tocate marunt
- 110 gr fulgi de migdale
- 110 gr faina alba
- 110 gr zahar pudra
- 1 plic praf de copt
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura de menta proaspata tocata
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca faina, zaharul pudra, praful de copt, migdalele, caisele, sucul de lamaie, galbenusul de ou si menta tocata. Se framanta pana se obtine un aluat de consistenta potrivita.
- Din aluat se formeaza o bagheta, lunga cat tava de copt.Daca etse prea groasa puteti face doua baghete. Baghetele formate se pun intr-o tava tapatata cu hartie de copt, si se baga in cuptorul incins, unde se coace 15-20 de minute, la foc moderat.
- Cand baghetele sunt rumene se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca, apoi cu ajutorul unui cutit zimtat se taie felii subtiri care se servesc pe o farfurie, alaturi de o ceasca de ceai si decorata cu fulgi de migdale.