- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile aroma de cu lamaie sunt aromate si pline de vitamine. Fursecurile cu lamaie sunt de post si sunt mult mai fragede a doua zi.
Ingrediente
- 200 gr margarina
- 400 gr faina
- 200 gr zahar
- 2 lamai
- 3 linguri cu zahar farin
- 2 plicuri cu zahar vanilinat
- 1 plic praf de copt
- 1/2 lingurita cu sare
- 2-3 feluri de gem
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se cerne faina in castron adanc, se amesteca uniform cu praful de copt, vanilia si putina sare.
- Margarina se tine la temperatura camerei cateva ore, se freaca pana se omogenizeaza, se adauga zaharul si se obtine o crema neteda peste care se stoarce zeama de la doua lamai si 2 lingurite cu razatura de coaja de lamaie. Peste crema se pune faina in ploaie si se incorporeaza incet folosind o lingura de lemn.
- Din aluat se intinde o foaie groasa de 1 cm din care se taie rondele cu gura unui pahar mic. Se coc la foc iute 10-15 minute, se scot pe un platou, apoi se ung cu gem si se lipesc cat sunt calde cu gemuri diferite: de caise sau de piersici si de gutui sau de prune. Se pun pe platouri, se pudreaza cu zahar farin. Sunt bune si de pe o zi pe alta.