Fursecuri cu aroma de amaie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile aroma de cu lamaie sunt aromate si pline de vitamine. Fursecurile cu lamaie sunt de post si sunt mult mai fragede a doua zi.

Ingrediente

    • 200 gr margarina
    • 400 gr faina
    • 200 gr zahar
    • 2 lamai
    • 3 linguri cu zahar farin
    • 2 plicuri cu zahar vanilinat
    • 1 plic praf de copt
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 2-3 feluri de gem

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se cerne faina in castron adanc, se amesteca uniform cu praful de copt, vanilia si  putina sare.
  2. Margarina se tine la temperatura camerei cateva ore, se freaca pana se omogenizeaza, se adauga zaharul si se obtine o crema neteda peste care se stoarce zeama de la doua lamai si 2 lingurite cu razatura de coaja de lamaie. Peste crema se pune faina in ploaie si se incorporeaza incet folosind o lingura de lemn.
  3. Din aluat se intinde o foaie groasa de 1 cm din care se taie rondele cu gura unui pahar mic. Se coc la foc iute 10-15 minute, se scot pe un platou, apoi se ung cu gem si se lipesc cat sunt calde cu gemuri diferite: de caise sau de piersici si de gutui sau de prune. Se pun pe platouri, se pudreaza cu zahar farin. Sunt bune si de pe o zi pe alta.

Recomandari

Deserturi