- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cornuletele cu magiun sunt delicioase, mai alesc ca ele devin mai fragede daca se tin la rece peste noapte.
Ingrediente
- 200 gr margarina
- 200 gr zahar
- 200 gr nuci macinate
- 400 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 1/4 lingurita cu sare
- gem de caise sau de prune
- zahar farin
- 1 plic cu zahar vanilat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se lasa margarina la temperatura camerei, apoi se omogenizeaza amestecand cu o lingura de lemn, se pune zaharul si se freaca pana cand amestecul arata ca o spuma. Se adauga putina sare si a nucile macinate. Se amesteca energic si se pune faina in care s-a amestecat praful de copt
- Se framanta un aluat tare, se tine la rece 1 ora. Se imparte aluatul in bile mici, se intind foi rotunde care se taie in raza. La capatul lat se pune gem de caise sau prune si se ruleaza aluatul spre capatul ingust.
- Se pun cornuletele pe tava neagra a aragazului (neunsa) se coc la foc tare 15 minute ora. Daca se desprind de pe tava se mai lasa 5 minute la foc mic, se scot pe platou si se pudreaza calde cu zahar farin amestecat cu zahar vanilinat Se pot servi si dupa 5-6 zile.