- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu nuca sunt pe departe cel mai rapid si gustos desert, deoarece nu trebuiesc multe ingrediente, iar rezultatul este pe masura.
Ingrediente
- 3 oua
- 250 gr faina
- scortisoara macinata
- 250 gr zahar pudra
- coaja rasa de la portocala
- 1 varf de cutit de bicarbonat
Instructiuni de preparare
- Zaharul, ouale si coaja rasa de portocala se pun intr-un castron si se freaca cu lingura 5 minute. Se adauga faina, putina scrtisoara si bicarbonatul amestecat in faina. Se framanta bine si se aduna aluatul in forma de minge.
- Se rupe cate o bucatica de aluat si se formeaza intre palme bilute de marimea unei nuci. Se asaza bilutele pe o tava, se apasa cu degetul aratator, sa se formeze o gropita in care se pune jum atate de miez de nuca sau jumatate de migdala sau aluna.
- Se introduce tava in cuptorul incins, si se coace la foc mic. Fursecurile nu se rumenesc prea tare, deoarece ele trebuie sa ramana de culoare deschisa.