Gelatina cu portocale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gelatina cu portocale este un preparat foarte aromat si usor de preparat, fiind in acelasi timp si un desert pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 12 foi de gelatina
    • 350 gr zahar
    • 500 ml vin alb
    • zeama de la 6 portocale
    • coaja de la 1 portocala
    • 2 albusuri

Instructiuni de preparare

  1. Se spala in apa rece foile de gelatina, apoi se lasa sa se topeasca in putina apa calda.
  2. Separat, la bain-marie se topeste zaharul cu vinul alb, apoi se adauga zeama de la portocale si coaja taiata felii, apoi se aduaga gelatina topita, precum si albusurile batute spuma.
  3. Se da vasul deoparte si se lasa sa se limpezeasca, apoi se strecoara si se toarna in forme care se tin la frigider pana se intaresc.

Recomandari

Deserturi