- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata prajita este un desert pe cat de gustos, pe atat de usor de preparat, mai ales daca aveti multi invitati.
Ingrediente
- 300 gr inghetata vanilie
- 300 gr fulgi de porumb
- 50 gr nuca de cocos rasa
- 1 lingura scortisoara macinata
- 2 oua
- 2 linguri zahar
- 1 lingura lapte
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Pune cupe de inghetata scoase cu lingura pe o coala de hartie de copt si da la congelator circa 2 ore, pentru mai multa fermitate.
Intre timp, amesteca fulgii de porumb pisati cu nuca de cocos si scortisoara, apoi tavaleste cupele de inghetata prin amestecul de pane si da la congelator inca 30 de minute.
- Amesteca intr-un castron ou, laptele si zaharul si inmoaie foarte repede bilele de inghetata pane prin amestec, apoi iar prin amestecul uscat si baga-le la congelator inca 2 ore.
- Incinge ulei mult intr-un vas adanc la temperatura foarte mare, foc maxim si scufunda pentru circa 30 de secunde bilele de inghetata in uleiul incins.
- Inghetata prajita se serveste imediat, alaturi de sos de ciocolata si/sau frisca.