- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inimioarele de ciocolata sunt atat de gustoase incat puteti sa le preparati si sa le lipiti cu crema de mascarpone frecata cu frisca.
Ingrediente
- 140 gr cacao
- 400 gr zahar tos alb
- 3 oua
- sare
- 750 gr faina
- 450 gr unt
- 200 gr zahar brun
- 1 esenta de vanilie
PENTRU SERIT:
- bombonele pentru decor
- 100 gr ciocolata neagra
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 30-40 bucati
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 15 minute
Timp de asteptare 15 minute
- Se amesteca intai ingredientele uscate, faina, cacaua si putina sare.
- Cu mixerul se amesteca untul moale taiat cuburi cu zaharul, abaugand apoi ouale batute putin inainte. Se amesteca si apoi se inglobeaza ingredientele uscate. Se amesteca si se adauga apoi esenta de vanilie.
- Se imparte aluatul in suluri care se intind sub forma unor foi groase de 0,5 cm. Se dau foile la rece pentru 15 minute, apoi se scoate fiecare foaie, se decupeaza in forma de inimioare si apoi se pun din nou la rece formele decupate. Pe masura ce stau la a oua oara, se pun in tava de copt tapetat cu hartie si se coc 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca bine de tot.
- Pentru decor, se topeste ciocolata si se inmoaie fiecare biscuit lipindu-l de altul, apoi se presara bombonele si se lasa sa se inchege ciocolata.