- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Macul adauga o aroma deosebita oricarui aliment. In compozitia biscuitilor cu mac, se combina macul cu lamaia din aluat pentru o aroma intensa deosebita.
Ingrediente
- 150 gr zahar tos brut
- 2 linguri mac
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 250 gr faina
- 200 gr unt, la temperatura camerei
- 1 ou
- 1 lingurita esneta de vanilie
- zeama de la 1/2 lamaie
- 1/2 lingurita praf de copt
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 linguri zahar pudra, cernut
- 250 gr mascarpone
- coaja rasa fin si zeama de la 1 lamaie
USTENSILE:
- 2 tavi joase, tapetate cu putina grasime
- forma de taiat cu marginea ondulata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 40 de biscuiti
Timp de preparare 30 minute
Timp de racire 30 minute
Timp de coacere 10-12 minute
- Bateti unutl cu zaharul pana obtineti o crema usoara si pufiasa. Adauagti trepatat ouale, batand cu telul, impreuna cu cate o lingura de faina, daca amestecul incepe sa se taie.
- Incorporati macul, esenta de vanilie, coaja rasa si zeama de lamaie. Cerneti faina impreuna cu praful de copt si incorporati-le in amestec, ca sa obtineti un aluat tare. acoperiti aluatul cu folie de plastic alimentar, apoi bagati-l la congelator pentru jumatate de ora.
- Pe o planseta presarata cu faina intindeti aluatul in foaie de 5 mm grosime. Taiati biscuitii cu forma cu margini ondulate si asezati-i in tavi. Raciti putin restul de aluat inainte de a-l intined din nou. Coceti biscuitii biscuitii 10-12 minute, apoi lasati-i sa se raceasca 5 minute in tava, pana puteti sa ii luati cu mana si sa ii asezati pe un gratar.
- Pentru umplutura, amestecati branza mascarpone cu zaharul pudra, coaja si zeama de lamaie si lipiti biscuitii. Biscuitii ii puteti servi imediat sau ii puteti pastra la frigider pana in momentul servirii.