- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de afine este delicios si foarte bun, atat la desert cat si la gustare
Ingrediente
- 450 gr dulceata de afine
- 500 gr cirese negre fara samburi
- 300 gr ananas zdorbit
- 170 gr gelatina cu aroma de cirese
- 200 ml apa clocotita
- 200 gr nuci tocate
Instructiuni de preparare
- Puneti dulceata de afine intr-o cratita pe foc mic si lasati sa se topeasca, amestecand continuu, apoi adaugati ciresele taiate jumatati, ananasul si, dupa ce ati omogenizat compozitia dati-o la o parte de pe foc si lasati sa se raceasca.
- Intr-un castron amestecati gelatina cu apa clocotita si amestecati pana se dizolva. Turnati gelatina peste amestecul de fructe, adaugati nucile, apoi transferati compozitia intr-o tava dreptunghiulara pe acre apoi bagati-o la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.