- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Jeleul de portocale este desertul fara de care nu veti rezista daca apucati sa il gustati. Rafinat si aromat este numai bun in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 6 portocale
- 250 gr zahar
- 300 ml apa
- 6 foi de gelatina
- 1 lamaie
Instructiuni de preparare
- Se fierb intr-o cratita zaharul cu apa pana se ingroasa putin siropul. Se curata coaja de la o portocala si se pune in siropul cald, dupa ce a fost luat de pe foc, se acopera cratita cu un capac si se lasa o jumatate de ora pentru infuzie.
- Se taie portocalele in jumatati si se storc bine de zeama. 6 coji de portocala se pastreaza cat mai intregi. Se stoarce si lamaia. Sucurile de fructe se amesteca in siropul din care a fost scoasa coaja de portocala.
- Gelatina se inmoaie cu 2 linguri de apa rece si se adauga la sirop. Se pune cratita pe foc moale si se lasa la fiert pana se topeste gelatina.
- Siropul se strecoara printr-o sita fina si se toarna in cosuletele facute din jumatatile de coaja de portocala. Acestea se lasa ia rece, in frigider, pana se intareste jeleul. Se serveste in cojile de portocala.