- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un desert delicios pentru cei mari intr-o zi friguroasa de iarna...si o gustare minunata pentru cei mici, in orice anotimp.
Ingrediente
- 4 mere de marime medie
- 25 gr de unt
- 1 lingura de zahar
- 2 lingurite dulceata de visine sau de cirese
- 3-4 linguri cu fulgi de migdale sau nuca tocata
Instructiuni de preparare
- Preincalzesti cuptorul la 220 grade Celsius.
- Speli merele si le cureti de coaja,doar 1-2 cm in jurul coditei. Cu ajutorul unui cutit le scobesti si le scoti semintele avand grija sa nu se strapunga la baza.
- Amesteci dulceata cu fulgii de migdale sau de nuca tocata.
- In fiecare mar, pui cate un varf de cutit de unt, apoi presari cateva cristale de zahar si le umpli cu amestec de dulceata.
- Asezi merele astfel obtinute intr-un vas tapetat cu unt si le bagi in cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Merele sunt coapte daca le poti strapunge cu o scobitoare.
- Pentru a le servi le tai in doua dupa ce s-au racorit un pic.