Mere coapte cu nuca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Un desert delicios pentru cei mari intr-o zi friguroasa de iarna...si o gustare minunata pentru cei mici, in orice anotimp.

Ingrediente

    • 4 mere de marime medie
    • 25 gr de unt
    • 1 lingura de zahar
    • 2 lingurite dulceata de visine sau de cirese
    • 3-4 linguri cu fulgi de migdale sau nuca tocata

Instructiuni de preparare

  1. Preincalzesti cuptorul la 220 grade Celsius.
  2. Speli merele si le cureti de coaja,doar 1-2 cm in jurul coditei. Cu ajutorul unui cutit le scobesti si le scoti semintele avand grija sa nu se strapunga la baza.
  3. Amesteci dulceata cu fulgii de migdale sau de nuca tocata.
  4. In fiecare mar, pui cate un varf de cutit de unt, apoi presari cateva cristale de zahar si le umpli cu amestec de dulceata.
  5. Asezi merele astfel obtinute intr-un vas tapetat cu unt si le bagi in cuptorul incins pentru 25-30 de minute. Merele sunt coapte daca le poti strapunge cu o scobitoare.
  6. Pentru a le servi le tai in doua dupa ce s-au racorit un pic.

Recomandari

Deserturi