- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Orezul cu caise sau cirese din compot este un desert foarte gustos, fiind la fel de aromat cald sau rece.
Ingrediente
- 200 gr orez
- 1 borcan cu compot de caise sau de cirese
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 4 linguri cu zahar
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se alege orezul bob cu bob, se spala in 2-3 ape, se pune la fiert cu 3 cani de apa calda, 4 linguri cu zahar si 1/2 lingurita cu sare. Se fierbe acoperit jumatate de ora si se raceste 1 ora.
- Se pregateste un vas de sticla cu pereti inalti: se spala, se limpezeste si se lasa umed. Se rastoarna orezul si se acopera cu compot.
- Se tine in cuptor 20 de minute, apoi se scoate si se imparte orezul in castronase mici. Se serveste cald.