- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Servi rece cu scortisoara sau gem, in castonel sau sub forma de coroana, este mereu o placere sa savurezi putin orez cu lapte.
Ingrediente
- 700 ml lapte
- 130 gr zahar
- 150 gr orez
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 gr frisca lichida
Instructiuni de preparare
- Se fierbe orezul in apa 10-15 minute, se scurge prin strecuratoare. se spala sub robinet si se pune din nou la fiert cu laptele, zaharul tos si cel vanilat. Se fierbe orezul intr-un vas pe o tabla groasa pusa pe flacara mica.
- Cand orezul este gata fiert, se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu frisca batuta spuma. Se asaza pe un platou, in forma de coroana si in mijloc se toarna compot de mere sau de prune rece, dupa care se poate servi,