Panna cotta de lamaie cu sos de zmeura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Panna cotta de lamaie cu sos de zmeura este un desert care impaca pana si cele mai pretentioase gusturi.Textura fina si aroma rafinata face ca aceste desert sa fie un deliciu culinar.

Ingrediente

    PENTRU PANNA COTTA:

    • 80 gr zahar
    • 500 ml frisca lichida
    • 3 fooi de gelatina
    • 1 lamaie
    • 1 pastaie de vanilie

    PENTRU SOSUL DE ZMEURA:

    • 100 gr zahar
    • 200 gr zmeura

    PENTRU DECOR:

    • cateva frunze de menta proaspata
    • 1 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Pune gelatina la inmuiat in putina apa pentru cateva minute.
  2. Intre timp, pune frisca lichida intr-o cratita si fierbe-o 15 minute, impreuna cu zaharul, pastaia de vanilie despicata in doua pe lungime si coaja de lamaie, amestecand continuu. Ia cratita de pe foc si adauga gelatina stoarsa amestecand pentru a o dizolva. Compozitia obtinuta se toarna in forme mici care apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore.
  3. Spala bine zmeura, zvant-o si, cu ajutorul unui blender de mana, paseaz-a impreuna cu zaharul. Strecoara amestecul prin sita pentru a obtine un sos omogen.
  4. Scoate preparatul din forma si serveste-l cu cateva picaturi de sos de zmeura. Decoreaza cu coaja de lamaie confiata taiata julien si cu cateva frunze de menta proaspata.

Sugestie:

Aceste desert este delicios cu orice fel de sos preparat din fructe, chiar si din fructe de padure cu zahar. Pentru realizarea unei creatii originale si foarte gustoase, serveste panna cotta cu un sos de mazare fiarta, mixata cu zahar si apoi trecuta prin sita.

Recomandari

Deserturi