- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Parfe de cafea cu sos de ciocolata este genul de desert de care te indragostesti de la prima inghititura.Este racoritor si foarte delicios satisfacand chiar si cele mai pretentioase gusturi.
Ingrediente
PENTRU PARFE:
- 150 gr zahar
- 200 ml frisca lichida
- 600 ml cafea expresso
- 4 oua
PENTRU SOS:
- 50 gr ciocolata menaj
- 1 lingura rom alb
- 1 lingurita amidon alimentar
- 450 ml cafea expresso
PENTRU DECOR:
Instructiuni de preparare
- Pentru parfe, freaca galbenusurile cu 100 gr zahar la bain-marie pana cand isi dubleaza volumul,adauga frisca lichida, apoi incorporeaza cafeaua rece mixand continuu.
- bate albusurile spuma tare cu putina sare, adaugand restul de zahar, apoi amesteca-le cu crema de cafea.
- Toarna compozitia in forme speciale, cu fundul rotund apoi baga-le in congelator.
- Pentru prepararea sosului, pune ciocolata rupta bucati, romul, cafeaua si amidonul intr-un vas cu putina apa rece. Pune vasul la bain-marie si amesteca pana cand compozitia se ingroasa.
- Inainte de a servi, scufunda fundul formelor in apa fierbinte, apoi rastoarna-le pe farfurii, in care ai turnat in prealabil sos de ciocolata, si presara si cacao.
Sugestie:
Decoreaza preparatul cu flori-lampion deschise, trecute prin ciocolata topita la bain-marie. Ca sa se intareasca rapis, asaza-le pe o bucata de hartie de copt si baga-le in frigider pentru 10-15 minute.