- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata cu ciocolata si stafide este foarte buna si gustoasa, fiind genul de desert pe care il puteti servi atat vara cat si iarna.
Ingrediente
- 250 gr ciocolata amaruie
- 75 gr ciocolata rasa
- 100 rg stafide
- 50 gr cirese confiate
- 450 ml smantana grasa
Instructiuni de preparare
- Se maruntesc 175 gr ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain-marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit.
- Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se incorporeaza in smantana ciocolata topita. Se adauga stafidele bine spalate, ciresele confiate si ciocolata rasa. Se toarna preparatul intr-o forma de metal cu o capacitate de 1 litru, se netezeste suprafata si se pune forma in congelator pentru o noapte.
- A doua zi, se zdrobeste restul de ciocolata si se topeste intr-o craticioara, in bain-marie. Se scoate forma din congelator, se cufunda cateva secunde in apa calda, apoi se rastoarna pe un platou.
- Se inlatura forma de metal si se toarna peste inghetata ciocolata topita. In contact cu gheata, aceasta se va intari imediat. Se poate servi cu frisca.