Inghetata cu ciocolata si stafide

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Inghetata cu ciocolata si stafide este foarte buna si gustoasa, fiind genul de desert pe care il puteti servi atat vara cat si iarna.

Ingrediente

    • 250 gr ciocolata amaruie
    • 75 gr ciocolata rasa
    • 100 rg stafide
    • 50 gr cirese confiate
    • 450 ml smantana grasa

Instructiuni de preparare

  1. Se maruntesc 175 gr ciocolata si se topesc, intr-o craticioara, in bain-marie, cu 4 linguri de apa. Se amesteca si se lasa putin la racit. 
  2. Se bate cu telul smantana intr-o alta cratita si apoi se incorporeaza in smantana ciocolata topita. Se adauga stafidele bine spalate, ciresele confiate si ciocolata rasa. Se toarna preparatul intr-o forma de metal cu o capacitate de 1 litru, se netezeste suprafata si se pune forma in congelator pentru o noapte.
  3. A doua zi, se zdrobeste restul de ciocolata si se topeste intr-o craticioara, in bain-marie. Se scoate forma din congelator, se cufunda cateva secunde in apa calda, apoi se rastoarna pe un platou. 
  4. Se inlatura forma de metal si se toarna peste inghetata ciocolata topita. In contact cu gheata, aceasta se va intari imediat. Se poate servi cu frisca. 

Recomandari

Deserturi