- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Inghetata cu rom este o inghetata aromata, dulce si usor de preparat, numai buna in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 50 gr stafide
- 100 ml rom
- 200 gr zxahar tos
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurra smantana grasa
- coaja rasa de la o lamaie
Instructiuni de preparare
- Se pun stafidele la macerat in rom. Se fierbe laptele cu vanilia. Se amesteca intr-un alt vas galbenusurile cu zaharul, apoi se toarna peste ele, putin cate putin, laptele clocotit, batand mereu cu telul sau cu mixerul.
- Crema obtinuta se toarna intr-o craticioara si se fine pe foc moale, cateva minute, la bain-marie, amestecand mereu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. In crema rece se incorporeaza coaja de lamaie, stafidele inmuiate in rom si smantana.
- Se da preparatul la rece 2 ore. Se scoate din frigider, se pune intr-o forma de inghetata, se introduce in congelator si se lasa 1 ora.
- Se scoate forma din congelator, se inmoaie in apa calda si apoi se rastoarna inghetata pe un platou. Se poate servi cu frisca si fructe confiate.