Inghetata cu rom

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Inghetata cu rom este o inghetata aromata, dulce si usor de preparat, numai buna in zilele caniculare de vara.

Ingrediente

    • 500 ml lapte
    • 3 galbenusuri
    • 50 gr stafide
    • 100 ml rom
    • 200 gr zxahar tos
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingurra smantana grasa
    • coaja rasa de la o lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se pun stafidele la macerat in rom. Se fierbe laptele cu vanilia. Se amesteca intr-un alt vas galbenusurile cu zaharul, apoi se toarna peste ele, putin cate putin, laptele clocotit, batand mereu cu telul sau cu mixerul. 
  2. Crema obtinuta se toarna intr-o craticioara si se fine pe foc moale, cateva minute, la bain-marie, amestecand mereu cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Se lasa crema la racit. In crema rece se incorporeaza coaja de lamaie, stafidele inmuiate in rom si smantana. 
  3. Se da preparatul la rece 2 ore. Se scoate din frigider, se pune intr-o forma de inghetata, se introduce in congelator si se lasa 1 ora. 
  4. Se scoate forma din congelator, se inmoaie in apa calda si apoi se rastoarna inghetata pe un platou. Se poate servi cu frisca si fructe confiate. 

Recomandari

Deserturi