- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piscoturile de sampanie sunt aromate si foarte gustoase, ele fiind mai fragede daca sunt servite a doua zi.
Ingrediente
- 4 oua
- 125 gr zahar
- 375 rg faina
- 1 plic zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se bat spuma tare albusurile, apoi se incorporeaza treptat zaharul, batand continuu.
- Separat, se freaca bine galbenusurile, pana devin spumoase. Se adauga in ele o treime din spuma de albus, se amesteca usor, apoi se pune faina cernuta de 3 ori. Se omogenizeaza usor, folosind telul.
- La sfarsit se adauga si restul de albusuri, amestecand cu grija. Se pun cu spritul sau cu lingura pe o tava tapetata cu hartie pergament. Se coc 5-7 minute la foc moderat, pana devin usor aurii. Se iau de pe hartie dupa ce s-au racit.