- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Prajitura cu nuga si ricotta este genul de desert pe care il preparai din placere. Este delicios si foarte gustos mai ales datorita aromei delicioase de nuga.
Ingrediente
- 100 gr branza mascarpone
- 420 gr branza ricotta
- 2 albusuri
- 200 gr zahar
- 5 galbenusuri
- 100 gr ciocolata de menaj
- 125 gr nuga cu migdale
- 400 gr piscoturi
- 500 ml cafea
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie bucati, separat ciocolata de menaj si nuga. Inveleste-le cu un servet de bucatarie si bate-le cu un ciocan de snitele, fara a le sfarama prea tare.
- Bate intr-un castron galbenusurile de ou cu zaharul. Separat, in alt castron, bate albusurile spuma tare cu putina sare. Freaca branza ricotta cu branza mascarpone pana se obtine o crema omogena.
- Amesteca galbenusurile cu albusurile spuma cu crema de branza, apoi adauga bucutelele de ciocolata si de nuga. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.
- Intre timp prepara cafeaua. Imbraca o forma de chec cu folie de aluminiu, asaza piscoturi inmuiate in cafea, mai intai pe margini si apoi pe fund. Umple forma pana sus cu compozitia obtinuta, niveleaza si acopera cu folie de aluminiu, apoi baga tava in frigider pana se intareste.
- Scoate forma din frigider cu cel putin 15 minute inainte de a servi, rastoarn-o pe un platou si indeprteaza folia. Taie felii, asaza-le pe farfurii si decoreaza, dupa gust, cu frisca si fructe, eventual cu sos cald de ciocolata calda.