- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pricomigdalele sunt fara doar si poate, desrturile copilariei noastre si ori de cate ori, macar asa, putem retrai acele vremiri.
Ingrediente
PENTRU BEZELE:
- 3 albusuri
- 25 gr zahar tos
- 200 gr zahar pudra
- 125 gr migdale macinate
- colorati alimetari
PENTRU UMPLUTURA:
- 2 galbenusuri
- 50 gr zahar tos
- 3 picaturi esenta de vanilie
- 1 lingura faina
- 200 ml lapte
- coloranti alimentari
USTENSILE:
- 1-2 tavi tapetate cu hartie de copt
- pos de cofetar cu sprit cu diametru de 1 cm
Instructiuni de preparare
- Bateti albusurile tare si, fara sa va opriti din batut, presarati zaharul treptat, pana obtineti o spuma lucioasa. Macinati in blender zaharul pudra si migdalele pana cand obtineti o pudra fina. Cerneti amestecul de doua ori si adaugati-l la spuma de albus, impreuna cu colorantul ales. Amestecati cu grija pana cand spuma este uniforma si curge de pe spatula sub forma unei panglici continue. Verificati consistenta turanand repede cantitati mici cu lingura pe o farfurie. Ar trebui sa obtineti emisfere perfecte, fara mot. Daca emisferele au un mot ascutit, mai amestecati energic inca o data.
- Desenati pe hartia de copt 3 randuri de 5 cercuri cu diametrul de 4 cm. Puneti hartia in tava, cu fata desenata in jos. Turnati aluatul in pos si puneti in centrul fiecarui cerc un glob de aluat. Scuturati tava, astfel incat aluatul sa se intinda unifrm. Lasati la uscat 15 minute. inainte de a da tava la cuptor, suprafata aluatului trebuie sa fie nelipicioasa. Coaceti 8-10 minute in cuptorul incins, pana cand bezeaua devine consistenta. Lasati la racit si luati bezelele cu grija de pe hartia de copt.
- Pentru umplutura, bateti galbenusurile cu zaharul pana obtineti o crema groasa, de culoare deschisa, adugand faina. Incalziti laptele (fara a-l fierbe) si turnati-l in fir subtire in crema de oua, fara a va opri din batut. Adaugati esenta de vanilie si colorantul, iar apoi turnati amestecul in vasul in care a-ti incalzit laptele, amestecand continuu, aducand amestecul la punctul de fierbere si lasati crema sa se ingroase. Acoperiti vasul cu un capac si dati crema la frigider.
- Cand crema s-a ingrosat si s-a racit de tot, ungeti cu ea jumatatile de bezele si lipiti-le cate doua, apoi le puteti servi.