- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rahatul cu gelatina este un desert oriental bun si aromat, pe care il puteti servi ata la aperitiv cat si la desert.
Ingrediente
- 450 gr zahar
- 25 gr gelatina granule
- 6 picaturi apa de trandafiri
- 2 linguri zahar pudra
- 2 linguri amidon
- 4 picaturi colorant galben
- 200 gr fulgi de cocos
Instructiuni de preparare
- Gelatina se pune intr-un litru de apa si se lasa sa se topeasca. Pe foc, se incalzesc 2 litri de apa si zaharul si apoi, dupa ce zaharul s-a topit, se trage vasul de pe foc. Se adauga gelatina, se amesteca si se pune din nou pe foc, sa dea un clocot.
- Se trage din nou de pe foc si se pune vasul in alt vas cu apa rece. Se adauga apa de trandafiri si colorantul si se amesteca bine.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se toarna siropul racit. Se niveleaza si se baga la frigider pentru 24 de ore.
- Dupa acest timp, pe masa se cern zaharul pudra amestecat cu amidon si nuca de cocos si se rastoarna continutul tavii de la frigider. Se scoate hartia si se taie rahatul in cuburi.
- Se trece prin amestecul de zahar-amidon-nuca de cocos si se asaza rahatul pe platoul de servit.