- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Terina de portocale cu crema de Grand Marnier este genul de desert care va va face intotdeauna placere sa il savurati. Desi pare complicat de preparat se prepara relativ usor si are o aroma delicioasa de portocale.
Ingrediente
PENTRU TERINA:
- 8 portocale
- 30 gr gelatina(granule)
- 100 ml lichior Grand Marnier
- 50 gr zahar pudra
PENTRU CREMA:
- 80 gr zahar
- 6 galbenusuri
- 20 gr amidon alimentar
- 1/2 pastaie de vanilie
- 250 ml lapte
- 20 ml lichior Grand Marnier
PENTRU DECOR:
- coacaze
- 50 gr migdale
- frunze de menta proaspata
Instructiuni de preparare
- Pune gelatina la inmuiat in apa rece. Curata portocalele de coaja desfa-le felii si curata-le de pielite. Aduna sucul intr-un castron si amesteca-l cu zaharul pudra.
- Pune 100 ml de lichior Grand Marnier intr-o craticioara, adauga gelatina stoarsa si dizolv-o pe foc mic, apoi toarna compozitia peste portocale si amesteca. Acopera vasul cu folie alimentara si pune-l in frigider 1 ora pana cand se intareste compozitia.
- Pune laptele, jumatate din cantitatea de zahar pentru crema si vanilia intr-o craticioara si fierbe-le. Intr-un vas separat, bate galbenusurile cu zaharul ramas, adauga amidonul si incorporeaza laptele fiert si racorit putin. Pune din nou pe foc si fierbe totul pana se ingroasa, amestecand continuu si avand grija sa nu clocoteasca. La sfarsit, pune 20 ml de licior Grand Marnier pentru aroma.
- Taie migdalele feliute, pune-le intr-o tava si prajeste-le in cuptor 2-3 minute. Scoate terina din frigider, taie-o felii si serveste cu crema aromata cu lichior si cu cateva feliute de migdale alaturi. Decoreaza cu coacaze si cu frunzulite de menta.