- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tiramisu la pahar este desertul ideal daca se anunta invitati in ultimul moment.Puteti sa il faceti si cu o zi inainte, astfel ca aromele sa fie cat mai intense si gustul cat mai placut.
Ingrediente
- 100 gr piscoturi
- 200 gr branza mascarpone
- 2 oua
- 50 gr zahar pudra
- 1 plic praf de frisca
- 200 ml cafea preparata, fara zahar
- 50 gr ciocolata
- 1 portocala
Instructiuni de preparare
- Se amesteca branza mascarpone cu galbenusurile si cu zaharul pudra, pana cand amestecul devine omogen si lucios. Se bat albusurile cu praful de frisca, iar compozitia obtinuta se incorporeaza in crema cu mascarpone.
- Se rup piscoturile bucati, se insiropeaza cu cafea, si se aseaza cate un strat de piscoturi in patru pahare. Se adauga peste piscoturi un strat de crema cu mascarpone, apoi iarasi un strat de piscoruti inmuiata in acfea iar deasupra turnam iarasi crema cu mascarpone.
- Se rade ciocolata si coaja de portocale, si se presara in pahare, peste tiramisu. Se dau paharele la frigider pentru 2 ore inainte de a fi servite, astefel incat aromele se vor combina rezultand un desert delicios la pahar.