- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Burgerul de vita picant este un preparat american nelipsit din meniul zilnic.El poate fi preparat si din carne de curcan sau pui.Gustul picant in combinatie cu carnea de vita este un deliciu culinar.
Ingrediente
- 450 gr carne tocata de vita
- 2 catei de usturoi
- 1 lingurita pasta de tomate
- 1 lingurita mustar
- 1 ou
- 1 ardei chilli rosu
- 1 ceapa mica
- 2 fire ceapa verde
- busuioc proaspat
- ulei de masline
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron mare se amesteca carnea tocata, usturoiul zdrobit,pasta de tomate, mustarul,ardeiul chilli curatat de seminte si taiat subtire, si ceapa tocata fin. Se omogenizeaza compozitia, se condimenteaza cu sare si piper,dupa gust, apoi se baga compozitia la frigider pentru 2-3 ore.
- Inainte cu 10 minute de a prepara burgerii se adauga oul batut,o mana de busuioc proaspat tocat fin si ceapa verde taiata rondele subtiri. Se amesteca compozitia pentru a se omogeniza, apoi se ia in mana compozitie si se formeaza o mingie care se preseaza usor. Se fac burgeri din toata compozitia, intre timp punandu-se la incins o tigaie cu putin ulei de masline.
- Cand uleiul este incins, se pun burgerii cate 5-6 minute pe fiecare parte. Burgerii se pot prepara si la gratar timpul de preparare fiind de 3-4 minute pe fiecare parte.
- Burgerii se servesc in chifle proaspete alaturi de o salata de primavara.