- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tacos este un preparat pe care mexicanii il consuma de cand au descoperit porumbul. A devenit celebru prin simplitatea, savoarea lui si, nu in ultimul rand, pentru modul rapid de preparare.
Ingrediente
- 800 gr carne tocata de vita
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- coriandru
- 1 varf de lingurita de boia iute
- 3 linguri ulei
- 2 rosii
- 1 ardei gras galben
- 4 frunze de salata
- 4 lipii de malai
Instructiuni de preparare
- Cureti ceapa si usturoiul, le tai marunt, apoi le calesti in ulei bine incins.Adaugi carnea tocata, si 250 ml apa, amesteci compozitia, apoi acoperi vasul cu un capac si lasi sa fiarba inabusit 30-40 de minute, la foc mediu.Din cand in cand se mai amesteca compozitia, ca sa nu se arda.
- Cand carnea este fiarta se adauga pasta de tomate, boiaua iute, coriandrul, sare si piper,dupa gust.Acoperi vasul cu un capac si mai lasi sa fiarba 2-3 minuute, apoi dai vasul deoparte.
- Pui foile de lipie pe o tava si le bagi in cuptorul incins pentru 5 minute ca sa se inmoaie.Pui apoi in fiecare foaie o frunza de salata 3-4 linguri de sos de carne, bucatele de rosii si ardei gras si servesti.