- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile de somnon sunt delicioase, indiferent ca sunt servite ca fel principal sau ca gustare.
Ingrediente
- 500 gr file de somon
- 16 rosii mici
- 8 ardei rosii sau 2 ardei iuti
- 8 cepe mijlocii
- 2 lamai
- 6 linguri cu ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de oregano
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati somonul de piele si oase si taiati fileurile in patrate cu latura de 4 cm. Puneti bucatile de peste intr-o cratita cu 4 linguri de ulei de masline, zeama de la 1 lamaie, oregano si usturoiul zdrobit si lasati sa se macereze 1/2 ora.
- Curatati ceapa, taiati-o injumatati, la fel procedati cu ardeii.
- Infigeti pe frigarui pestele, rosiile, ceapa, ardeii, sarati usor si piperati.
- Incalziti 2 linguri de ulei pe un gril de fonta sau o cratita cu suprafata mare, asezati fngaruile sa se faca la foc potrivit. Intoarceti des pentru ca pestele si legumele sa nu ramana crude si stropiti des cu marinata.
- Serviti frigaruile cu paine proaspata si vin alb.