Frigarui cu somon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Frigaruile de somnon sunt delicioase, indiferent ca sunt servite ca fel principal sau ca gustare.

Ingrediente

    • 500 gr file de somon
    • 16 rosii mici
    • 8 ardei rosii sau 2 ardei iuti
    • 8 cepe mijlocii
    • 2 lamai
    • 6 linguri cu ulei de masline
    • 2 catei de usturoi
    • 1 lingura de oregano
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati somonul de piele si oase si taiati fileurile in patrate cu latura de 4 cm. Puneti bucatile de peste intr-o cratita cu 4 linguri de ulei de masline, zeama de la 1 lamaie, oregano si usturoiul zdrobit si lasati sa se macereze 1/2 ora.
  2. Curatati ceapa, taiati-o injumatati, la fel procedati cu ardeii.
  3. Infigeti pe frigarui pestele, rosiile, ceapa, ardeii, sarati usor si piperati.
  4. Incalziti 2 linguri de ulei pe un gril de fonta sau o cratita cu suprafata mare, asezati fngaruile sa se faca la foc potrivit. Intoarceti des pentru ca pestele si legumele sa nu ramana crude si stropiti des cu marinata.
  5. Serviti frigaruile cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Friptura sau Gratar