- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Somonul in sos de fructe este un preparat pe care i, puteti face si la cuptor, stropit cu sos, astfel preparatul final este mai aromat.
Ingrediente
- 4 bucati de somon
- 200 gr nectar de mango
- 60 gr gem de caise
- 3 linguri zeama de lime
- 3 linguri miere de albine
- 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt
- 2 lingurite ghimbir ras marunt
- 1 lingurita chimen macinat
- 1/2 lingurita scortisoara
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
- Pentru sos, amestecati toate ingrediente intr-o craticioara, in afara de bucatile de peste. Puneti craticioara pe foc si, cand da in clocot, da-ti focul mic si lasati sa fiarba 20 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
- Pudrati pestele cu sare si piper, frigeti-l 5 minute, intorceti0l si ungeti-l cu sos. Mai lasati 4 minute, apoi luati-l de pe grata si serviti-l alaturi de sosul ramas.