Somon in sos de fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Somonul in sos de fructe este un preparat pe care i, puteti face si la cuptor, stropit cu sos, astfel preparatul final este mai aromat.

Ingrediente

    • 4 bucati de somon
    • 200 gr nectar de mango
    • 60 gr gem de caise
    • 3 linguri zeama de lime
    • 3 linguri miere de albine
    • 1 ardei iute rosu, curatat de seminte, tocat marunt
    • 2 lingurite ghimbir ras marunt
    • 1 lingurita chimen macinat
    • 1/2 lingurita scortisoara
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

  1. Pentru sos, amestecati toate ingrediente intr-o craticioara, in afara de bucatile de peste. Puneti craticioara pe foc si, cand da in clocot, da-ti focul mic si lasati sa fiarba 20 de minute, amestecand din cand in cand, ca sa nu se lipeasca.
  2. Pudrati pestele cu sare si piper, frigeti-l 5 minute, intorceti0l si ungeti-l cu sos. Mai lasati 4 minute, apoi luati-l de pe grata si serviti-l alaturi de sosul ramas.

Recomandari

Friptura sau Gratar