- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravul crocant cu verdeturi si lamaie este un preparat foarte bun si gustos, pe care il puteti prepara in zilele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 2-4 pastravi curatati
- ulei de masline
- sare
- piper alb
- 4 linguri marar si patrunjel verde tocat
- 4 lamai
- unt
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 2 portii
- Ungeti bine cu ulei pastravii,apoi condimentati cu sare si piper. Taiati 3 lamai in felii subtiri si umpleti pastravii cu verdeata tocata si felii de lamaie. Pastrati felii de lamaie pe care le puneti deasupra pestilor.
- Stoarceti lamaia ramasa si stropiti pestii cu zeama. Ungeti pastravii cu unt si asezati-i intr-un cos pentru fript peste. Frigeti-i 6 minute pe fiecare parte pana se rumenesc frumos, cu gratarul plasat la 15 minute de jar
- Pastravul crocant, cu verdeturi si lamaie se serveste cald, cu lamaie si putina mamaliga.