- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile de legume trebuie sa le incercati si dvs. Fie ca le preparati exact ca in aceasta reteta sau inlocuiti unele legume cu altele, rezultatele vor fi oricum spectaculoase.
Ingrediente
- 2 vinete subtiri
- 2 ardei
- 2 cepe
- 2 rosii
- 6 ciuperci
- 6 foi de dafin
- sare
- ulei de masline
- usturoi pisat
- bete de bambus pentru frigarui
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 persoane
- Se spala legumele si ciupercile si se taie: vanata se taie felii groase de 1-2 cm, ardeii se taie sferturi, apoi jumatati de sferturi, ceapa se taie in patru, apoi se taie pe lat, ciupercile se taie in doua.
- Se face un sos din usturoi pisat (1 capatana), sare si 4 linguri cu ulei de masline, care se omogenizeaza.
- Se trec legumele prin sos, se insira pe frigarui de bambus asortate dupa gustul fiecarei gospodine. La un capat frigaruile au frunze de dafin care nu lasa legumele sa iasa de pe betele de bambus, apoi se insira: vanata, rosie, ceapa, ciuperca, iar vanata, ciuperca etc.
- Se pun frigaruile pe gratar, se intorc des, se ung cu sosul de ulei si usturoi. Se servesc fierbinti, cu paine proaspata, cu/fara salata.