- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul pe sare trebuie sa il preparati pentru ca este gustos, aromat si de ce nu..usor de preparat.
Ingrediente
- 1 pui
- sare grunjoasa
- ulei de masline
- miezul de la o felie de paine
- 1 ceapa
- 3-4 ciuperci patrunjel verde
- 1 ficat
- 1 pipota
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 2 ore
- Cureti puiul, apoi il speli foarte bine si il usuci, tamponandu-l cu un servet absorbant.
- Dai prin masina de tocat pipota, ficatul, ceapa si ciupercile, impreuna cu painea inmuiata si stoarsa foarte bine. Amesteci aceasta compozitie cu patrunjel verde tocat, cu sare si piper. Umpli puiul cu aceasta compozitie si-l cosi cu ata sau il prinzi cu cateva scobitori. Ungi puiul cu uleiul de masline, apoi il presari cu condimentele care-ti plac.
- Intorci capacul de la gratarul special pentru aragaz si presari pe suprafata acestuia un strat de sare grunjoasa, pe care o imprastii cat sa acoperi uniform interiorul. Peste stratul de sare asezi cu grija puiul si-l introduci in cuptorul de la aragaz. il lasi 1-1,5 ore, pana se rumeneste bine. in acest timp, cand deschizi cuptorul, incerci pe cat posibil sa nu misti prea mult vasul.
- Cand este gata, il lasi sa se raceasca putin, apoi il scoti din vas si-l asezi pe un platou. Sarea va ramane sub forma unei cruste in vas. Este delicios!