Scrumbie in pergament

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scrumbia in pergament trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa, cu aroma intensa si plina de minerale sanatoase.

Ingrediente

    • 1 kg scrumbii
    • 1 capatana de usturoi
    • piper
    • 200 ml ulei
    • sare
    • cimbru

Instructiuni de preparare

  1. Scrumbiile se curata, se indeparteaza intestinele si urechile, se spala cu apa rece, se lasa sa se usuce, apoi se dau cu sare. Dupa un sfert de ora, in care se imbiba cu sarea, se ung cu ulei pe toate partile.
  2. Se ia o coala de pergament, se unge si ea cu ulei si se infasoara pestele, apoi se pune in spuza ramasa dupa topirea jarului. Se coace inabusit timp de un sfert de ora, dupa care se scot, se desface hartia de pergament, iar pestele se curata de cap si de coada.
  3. Se cresteaza longitudinal, pe spinare, se scoate scheletul, fara a se farama pestele, dupa care se pune pe platou si se condimenteaza.
  4. Scrumbia in pergament se serveste cu mujdei de usturoi.

Recomandari

Friptura sau Gratar