- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Un aperitiv gustos din sunca si carne de miel a carui savoare poate fi scoasa in evidenta prin alaturarea unui vin demisec.Acest preparat poate fi de asemenea si un fel principal prin alaturarea unei garnituri sau a unei salate.
Ingrediente
- 2 bucati de carne de miel (500 gr)
- 300 gr sunca presata
- 2 cepe
- 2 oua fierte tari
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel verde
- 300 gr carnaciori afumati
- 2 linguri unt
- 250 ml vin alb
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Se taie sunca presata si ouale fierte cubulete si se asaza intr-un castron. Ceapa si verdeata se toaca marunt,cele doua bucati de carne se taie in felii subtiri, care se condimenteaza cu sare si piper. Peste bucatile de carne asezate una langa cealalta(ca sa se poate rula) se asaza sunca,ceapa, verdeata si ouale. Presari umputura cu sare si piper, iar deasupra se asaza carnaciorii taiati pe lungime.
- Se ruleaza si se prind rulourile cu scobitori si se asza intr-o tava unsa cu unt si se baga in cuptorul incins 15 minute. Se scoate tava si se pun 200 ml de apa apoi se baga iar la cuptor. Din cand in cand se ia sos cu lingura si se toarna deasupra.
- Cand incepe sa se rumeneasca, se adauga vinul si se mai lasa in cuptor pentru inca 15 minute. Se scot din cuptor si se lasa sa se racesca complet apoi se pot felia se servi cu o garnitura de legume sau orez, stropite cu sosul din tava.