- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Reteta de souvlaki de miel cu lamaie si marar este exemplul perfect pentru un preparat simplu si bun.Incearca sa variezi tipul de carne alternand carnea de pui, porc, vita si peste.
Ingrediente
- 700 gr de carne macra de miel (de preferat pulpa dezosata)
- 2 catei de usturoi tocati marunt
- 4 lingurite de ulei de masline
- coaja rasa si sucul de la o lamaie
- sare
- pita sau lipie pentru servit
Instructiuni de preparare
- Pisati usturoiul cu sarea intr-un mojar pana obtineti o pasta,apoi amestecati-l cu uleiul de masline, coaja si sucul de lamaie. Compozitia rezultata este marinata pentru carnea de miel.
- Puneti carnea in compozitia obtinuta si lasati-o la frigider minim 2 ore (de preferat e sa o tineti peste noapte).
- Daca folositi frigarui din bambus inmuiati-le in apa.
- Inainte cu 30 de minute sa pregatiti carnea scoateti-o din frigider si infigeti carnea pe frigaruie.
- Incingeti gratarul si frigeti carnea 2-3 minute pe fiecare parte, stropind din cand in cand cu marinata ramasa.
- Incalziti putin lipia sau pita pe gratar si umpleti-o cu souvlaki.
- Daca doriti adaugati salata greceasca sau tzatziki.