- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morcovii cu verdeturi este o garnitura delicioasa, fiind in topul preferintelor copiilor, datorita aromei fine si delicate.
Ingrediente
- 2 morcovi mai mari
- 1 praz
- patrunjel verde
- hatmatuchi
- 50 gr unt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Prazul se taie felioare foarte subtiri, patrunjelul si hatmatuchiul se toaca marunt, morcovii se curata si se taie felioare foarte subtiri.
- Se pune untul intr-o cratita pe foc foarte mic si cand s-a infierbantat se adauga morcovii si prazul si se lasa sa se inmoaie bine, apoi se toarna apa numai cat sa ii acopere si se lasa sa fiarba acoperit.
- Cand legumele s-au inmuiat, se pun verdeturile si se lasa sa mai fiarba impreuna cu sare si piper pana scade apa, apoi se pune pe farfurie si se serveste.