Crema de cartofi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de cartofi este garnitura perfecta pentru un pranz delicios si satios.Crema de cartofi merge foarte bine cu mancarurile cu carne de pasare.

Ingrediente

    • 1 kg cartofi
    • 150 gr smantana
    • 1 ou
    • 150 ml lapte
    • 0 gr unt
    • 1 legatura patrunjel verde
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala bine cartofii, apoi se pun la fiert, in coaja, intr-o oala cu apa clocotita. Cand incep sa se crape, inseamna ca sunt fierti. Se scot, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se curata de coaja si se piseaza cat mai marunt posibil, dupa care se amesteca bine cu laptele si untul, pana se omogenizeaza.
  2. Separat, se freaca smantana cu galbenusul, apoi se amesteca in piureul de cartofi. Se potriveste de sare si piper, se bate bine si se serveste cu patrunjel fin tocat presarat deasupra.

Recomandari

Garnituri