- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Cartofii moldovenesti cu smantana sunt un preparat care poate fi servit atat pe post de aperitiv, cat si ca o garnitura la alte mancaruri.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- patrunjel verde
- 2 cepe
- unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Cartofii se spala, si se pun la fiert cu tot cu coaja intr-o oala cu apa si sare. Cand sunt fierti, se scurg de apa si se curata de coaja cat sunt inca fierbinti si se sfarama cu furculita pana se obtine o pasta.
- Ceapa se curata, se spala si se taie felii foarte subtiri si se pune in 50 gr de unt sa se inmoaie la foc mic si sa se rumeneasca usor.
- Se amesteca ceapa cu cartofii, se sareaza, se pune restul de unt, se presara patrunjel verde tocat fin si se baga in cuptorul icins pentru 10-15 minute.
- Cand sunt gata se servesc alaturi de o lasata asortata de muraturi.