Muschi de porc in sos

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Muschiul de porc in sos este un preparat delicios, fiind in acelasi timp un fel principal satios si foarte gustos.

Ingrediente

    • 800 gr muschiulet de porc
    • cimbru verde si uscat
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1 ceapa
    • 8 rosii
    • 50 gr unt
    • sare
    • piper negru macinat
    • 3 catei de usturoi
    • 100 ml vin alb dulce
    • 7 cartofi
    • 1 legatura patrunjel verde

Instructiuni de preparare

  1. ceapa se curata, se spala, apoi se toaca amrunt si se caleste in putin ulei de masline. Muschiuletul se feliaza si se adauga peste ceapa si se lasa  sa se rumeneasca incet, la foc portivit. Se adauga apoi usturoiul, vinul, si se lasa sa fiarba in continuare.
  2. Se oparesc rosiile, se  curata de coaja, apoi pulpa se paseaza. Piureul obtinut se toarna peste carne. Se adauga cimbru, sare si piper si se lasa sa scada, la foc potrivit.
  3. Intre timp, se spala cartofii, se curata si se pun sa fiarba in apa cu sare. cand acestia s-au fiert se scurg de apa, sae amesteca cu sare si unt si se servesc ca garnitura la carnea cu sos, care in momentul servirii se decoreaza cu patrunjel verde.

Recomandari

Mancaruri