- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gulasul de vita este un fel principal de mancare pe care il puteti prepara rapid, si la care puteti inlocui carnea de vita cu cea de curcan sau pui.
Ingrediente
- 1 kg pulpa de vita
- 2 cepe
- o conserva mare de rosii in bulion
- 1 lingurita zahar
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita cimbru uscat
- piper macinat
- 1,5 kg cartofi
- 2 ardei grasi rosii
- 2 linguri boia dulce
- 2 frunze de dafin
- 2 ardei iuti
- 100 ml ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Se taie carnea de vita in cubulete si se prajeste in ulei incins cat sa isi schimbe culoarea si sa se elibereze de sucul natural. Se lasa carnea la prajit pana cand sucul scade si carnea incepe sa se rumeneasca, moment in care se adauga ceapa taiata marunt si ardeii taiati cubulete. Se adauga 2 litri de apa si se lasa la fiert.
- Cand carnea este aproape fiarta, se adauga cartofii curatati si taiati cuburi, rosiile, foile de dafin, zaharul, chmenul si ardeii iuti taiati marunt. Se completeaza cu apa, se potriveste gustul de sare, piper si boia si se lasa sa fiarba la foc mediu.
- Gulasul de vita se serveste cald cu cimbru presarat deasupa.