- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Drobul de pui este o mancare foarte usoara si nu trebuie sa fie neaparat paste pentru a o savura.Sau poate ca nu va place carnea de miel...atunci aceasta este varianta cea mai buna pentru a va bucura in zilele de pasti de o mancare traditionala.
Ingrediente
- 500 gr piept de pui dezosat
- 500 gr ficat de pui
- 2 legaturi ceapa verde
- 1 legatura marar verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 7 oua
- 3 oua fierte tari
- 1 lingura ulei
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Pieptul de pui il speli, il tai cubulete apoi il pui la fiert intr-o oala cu apa si putina sare. Ficateii de pui ii speli, ii cureti si ii usuci putin cu prosoape abdorbante. Pui o tigaie cu putin ulei pe foc si calesti ficateii. Nu ii lasi mult in tigaie, decat pana se incheaga putin.daca ii lasi prea mult se vor usca. Dupa ce ii scoti din tigaie ii lasi sa se raceasca apoi ii tai cubulete.
- Pieptul de pui dupa ce s-a fiert il toci cu ajutorul unei masini de tocat sau il tai marunt cu ajutorul unui cutit.Amesteci intr-un castron mare ficateii cu pieptul de pui.
- Ceapa si verdeata, dupa ce le speli si le cureti le tai marunt si le pui peate carne. Adaugi 6 oua, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, apoi amesteci totul foarte bine. Ungi cu ulei o forma de tarta cu peretii inalti, pui jumatate din compozitie, asezi ouale fierte si acoperi cu restul de compozitie.
- Ungi toata suprafata cu un ou batut si introduci la cuptor pentru aproximativ 45 de minute.
- Drobul il scoti din forma de tarta abia dupa ce se raceste complet. Daca nu ai forma de tarta poti folosi o forma de chec sau cozonac.