- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta galusca de cartofi este delcioasa daca o serviti rece in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 200 gr margarina
- 500 gr faina
- 10 linguri cu pesmet
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Se spala cartofii si se pun la fiert in apa calda cu sare. Se scot dupa jumatate de ora, se curata de coaja, se zdrobesc cu furculita cat sunt calzi. Se toarna peste cartofi faina cernuta, sare si 100 gr margarina si se framanta cu mana un aluat tare pana cand se desprinde de mana.
- Se intinde foaie groasa pe planseta infainata, se acopera cu pesmet, rumenit in margarina (se pastreaza 3-4 linguri) si se ruleaza foaia. Se pune in prosop curat si umezit sulul de cartofi, iar prosopul se leaga la capete si se pune in cratita mare cu apa fierbinte.
- Se fierbe 1/2 ora la foc potrivit, se scoate, se raceste, se desface usor si se asaza pe platou. Se acopera cu restul de pesmet, se taie felii, se serveste calda, cu salata de sezon.