- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravul la cuptor cu sos de smantana se prepara usor, este delicios, numai bun la mesele in familie.
Ingrediente
- 2 pastravi proaspeti
- 5 linguri smantana
- 1 lingurita fulgi de migdale
- 100 gr baby spanac
- 2 lignurite reductie de otet balsamic
- 8 rosii cherry
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 papaya
- 5 fire de menta proaspata
- 1 varf de cutit piper rosu macinat
- ulei de masline
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Curatati pastravul, daca este nevoie, si l puneti-l intr-o tava impachetat in foaie de copt, dupa ce l-ati asezonat cu sare si piper. Adaugati pe el cate o lingurita de ulei de masline, apoi dati la cuptor timp de 15-20 de minute, pe raftul din mijloc.
- Intre timp, faceti sosul de smantana cu: smantana, menta proaspata, zeama de lamaie, sare de mare si piper rosu macinat. Puneti sosul la rece pana e gata pastravul.
- Pentru salata amestecati baby spanacul cu rosiile cherry taiate sferturi, cu jumatate din fructul de papaia taiat cubulete si cu fulgii de migdale. Asezonati totul cu putina sare si amestecati din nou. Adaugati reductia de otet balsamic deasupra.
- Pastravul se serveste impreuna cu salata de spanac si papaia si sosul fresh de smantana.