- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.
Ingrediente
- 4 pastravi
- 1 lingura boia de ardei dulce
- 50 gr amidon alimentar
- 500 ml ulei, pentru prajit
PENTRU SOS:
- 1 ardei gras rosu
- 1 capatana de usturoi
- 4 castraveti proaspeti
- 500 gr smantana
- 2 legaturi patrunjel verde
- 2 legaturi marar verde
- ulei de masline
Instructiuni de preparare
- Portionati pastravul si spalati-l cu un jet de apa rece, apoi zvantati-l cu un prosop de hartie sau un servet curat si sarati.
- Amestecati amidonul cu boiaua de ardei, treceti bucatile de peste prin amestec si apoi prajiti-le in ulei incins.
- Pentru sosul de smantana, zdrobiti usturoiul, tocati marunt mararul si patrunjelul, taiati cubulete castravetii murati sau dati-i pe razatoarea mare si scurgeti-i bine de zeama si taiati ardeiul cuburi mici.
- Amestecati smantana cu ingredientele pregatite si adaugati ulei de masline, dupa care potriviti de sare.
- Bucatile de peste se servesc calde cu sosul de smantana.