Pastrav cu sos de smantana si usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravul cu sos de smantana si usturoi trebuie sa il incercati pentru ca este delcios si aormat, numai bun pentru un pranz pe cinste.

Ingrediente

    • 4 pastravi
    • 1 lingura boia de ardei dulce
    • 50 gr amidon alimentar
    • 500 ml ulei, pentru prajit

    PENTRU SOS:

    • 1 ardei gras rosu
    • 1 capatana de usturoi
    • 4 castraveti proaspeti
    • 500 gr smantana
    • 2 legaturi patrunjel verde
    • 2 legaturi marar verde
    • ulei de masline

Instructiuni de preparare

  1. Portionati pastravul si  spalati-l cu un jet de apa rece, apoi zvantati-l  cu un prosop de hartie sau un servet curat si sarati.
  2. Amestecati amidonul cu boiaua de ardei, treceti bucatile de peste prin amestec si apoi  prajiti-le in ulei incins. 
  3. Pentru sosul de smantana, zdrobiti usturoiul, tocati marunt mararul si patrunjelul, taiati cubulete castravetii murati sau dati-i pe razatoarea mare si scurgeti-i bine de zeama si taiati ardeiul cuburi mici.
  4. Amestecati smantana cu ingredientele pregatite si adaugati ulei de masline, dupa care potriviti de sare.
  5. Bucatile de peste se servesc calde cu sosul de smantana.

Recomandari

Mancaruri